Anixi Au Pair

 

ΑΜΕΡΙΚΗ

κινηματογραφικα τοπια σε καθε γωνια της χωρας

Το πρόγραμμα au pair είναι το πιο δημοφιλές πρόγραμμα ανταλλαγής κουλτούρας στον κόσμο! Συμμετέχοντας στο πρόγραμμα au pair έχεις την δυνατότητα να εργαστείς, να ζήσεις και να ταξιδέψεις στην Αμερική. Θα αποκτήσεις διεθνή επαγγελματική εμπειρία, θα βελτιώσεις τις γλωσσικές σου δεξιότητες και θα κάνεις φιλίες με ανθρώπους από όλο τον κόσμο.

 

Οι συμμετέχοντες μένουν μαζί με μια οικογένεια υποδοχής αναλαμβάνοντας τη φροντίδα των παιδιών ενώ στον ελεύθερό τους χρόνο έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν για να γνωρίσουν την Αμερική.

 

Παροχές του προγράμματος:

 • Αεροπορικά εισιτήρια από και προς τις ΗΠΑ
 • Ιατροφαρμακευτική Ασφάλιση
 • Διατροφή
 • Στέγαση
 • 500 δολάρια ΗΠΑ για εκπαιδευτικές δαπάνες
 • 195,75 δολάρια ΗΠΑ/εβδομάδα
 • 2 εβδομάδες άδεια μετ’ αποδοχών
 • 35 δολάρια ΗΠΑ για το SEVIS fee
 • 24ωρη υποστήριξη στην Αμερική
 • Pre-departure meeting
 • Υποστήριξη από την Anixi κατά τη διάρκεια της διαμονής σου

 

Διάρκεια προγράμματος: 12 μήνες, με δυνατότητα επέκτασης για άλλους 6, 9 ή 12.

 

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Το πρόγραμμα Au Pair στην Αμερική είναι ένα από τα εγκεκριμένα προγράμματα πολιτιστικών ανταλλαγών του US State Department το οποίο έχει θεσπίσει τους κανόνες και επιβλέπει την λειτουργία του. Η συμμετοχή στο πρόγραμμα γίνεται μέσω των 14 εγκεκριμένων απο το US State Department agencies και των συνεργατών τους. Εμείς στην Anixi συνεργαζόμαστε με την Au Pair International που τοποθετεί au pairs σε όλες τις πολιτείες της Αμερικής και είναι μέλος της IAPA (International Au Pair Association), η οποία εξασφαλίζει την ποιότητα των υπηρεσιών του προγράμματος σε όλο τον κόσμο. Η visa εισόδου στις ΗΠΑ για το πρόγραμμα Au Pair ονομάζεται J1 και χορηγείται από την αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα.

 

Γιατί να συμμετάσχεις στο πρόγραμμα?

 • Για να ζήσεις σε μια χώρα του εξωτερικού
 • Για να βελτιώσεις τις γλωσσικές σου δεξιότητες
 • Για να αποκτήσεις διεθνή εργασιακή εμπειρία
 • Για να σπουδάσεις στο εξωτερικό
 • Για να γνωρίσεις μια νέα κουλτούρα
 • Για να διευρύνεις τους ορίζοντές σου
 • Για να κάνεις νέες φιλίες

 

Επικοινώνησε μαζί μας σήμερα για να κανονίσουμε μια συνάντηση για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα au pair.

au pair

Η εργασία σου αφορά την φροντίδα των παιδιών της οικογένειας που θα σε φιλοξενεί.

 

Το ανώτατο όριο εργασίας είναι 10 ώρες την ημέρα / ή 45 ώρες την εβδομάδα.

 

Η θέση σου στην οικογένεια είναι ως ισότιμο μέλος, έχοντας συμμετοχή στα οικογενειακά γεύματα, εκδρομές, εκδηλώσεις και εορτασμούς. Αυτό σημαίνει άλλωστε και ο όρος Au Pair ”επι ίσοις όροις”.

 

H εργασια ο μισθος και οι υποχρεωσεις σου:
Το πρόγραμμα εργασίας σου είναι συγκεκριμένο και αναγράφεται λεπτομερώς στο έγγραφο αίτησης της οικογένειας υποδοχής.

 

Η εργασία σου περιλαμβάνει:

 • Επίβλεψη των παιδιών
 • Αφύπνιση τους και προετοιμασία για το σχολείο
 • Προετοιμασία γευμάτων για τα παιδιά
 • Παιχνίδι με τα παιδιά
 • Καθαριότητα, ντύσιμο και αλλαγή ρούχων
 • Ετοιμασία τους για ύπνο
 • Μεταφορά των παιδιών στο σχολείο και σε διάφορες δραστηριότητες
 • Τακτοποίηση του δωματίου των παιδιών
 • Πλύσιμο των παιδικών ρούχων

 

Παρακάτω θα βρεις ένα παράδειγμα μιας εργάσιμης ημέρας.

 

Κάθε οικογένεια είναι μοναδική και έχει διαφορετικό χρονοδιάγραμμα γι’ αυτό και κανένα πρόγραμμα δεν είναι ακριβώς το ίδιο.

 

Η Sofia μένει με την οικογένεια Thomson στην Αριζόνα. Φροντίζει 2 παιδιά την Alison, 4 ετών και τον Sean, 7 ετών.

08.00 Ξύπνημα και πρωινό με τα παιδιά

08.30 Πάω τον Sean στο σχολείο με το αυτοκίνητο.

09.00 Επιστροφή στο σπίτι με την Alison. Συνήθως περνάμε τα πρωινά παίζοντας και κάνοντας μικροδουλειές στο σπίτι.

12.00 Μεσημεριανό γεύμα με την Alison.

13.00 Παίζουμε έξω, είτε στον κήπο ή στο πάρκο. Συνήθως πάμε με τα πόδια στο πάρκο το οποίο απέχει μόλις 10 λεπτά με τα πόδια από το σπίτι. Εκεί πολλές φορές συναντάμε την Laura, που είναι au pair από την Ιταλία και φροντίζει 2 παιδάκια.

15.00 Παίρνω τον Sean από το σχολείο.

15.30 Είναι ώρα για ένα σνακ. Βοηθάω τον Sean με τα μαθήματα του.

17.00 Η μητέρα επιστρέφει στο σπίτι και εγώ την βοηθάω  να ετοιμάσει το φαγητό και να φτιάξει το τραπέζι.

18.00 Ο πατέρας επιστρέφει στο σπίτι και όλοι καθόμαστε να φάμε.

19.00 Συνάντηση με φίλους για καφέ.

 

Αυτό είναι το κανονικό πρόγραμμά μου εκτός από Τρίτη και Πέμπτη, όταν η μητέρα έρχεται σπίτι νωρίτερα (στις 15.00) και εγώ πάω στο πανεπιστήμιο για τα μαθήματα μου.

JOBBETUSA

Οι σπουδές αποτελούν ένα σημαντικό μέρος του προγράμματος. Συμμετέχοντας στο πρόγραμμα Au Pair έχεις την ευκαιρία να παρακολουθήσεις μαθήματα σε ένα αμερικανικό πανεπιστήμιο ή κολέγιο, επιλέγοντας εσύ το course που σε ενδιαφέρει! Μπορεί να είναι κάτι σχετικό με το αντικείμενο σπουδών σου στην Ελλάδα ή κάτι διαφορετικό όπως: ξένες γλώσσες ή μαθήματα που αφορούν τέχνες κ.α.

 

Όταν γνωρίζουμε σε ποια πόλη της Αμερικής θα μένεις σου στέλνουμε email με τις ιστοσελίδες των πανεπιστημίων που είναι στην περιοχή, έτσι μπορείς να δεις όλα τα courses, την διάρκειά τους (credits), την ημερομηνία έναρξης και τις τιμές για να επιλέξεις.

 

Weekend courses

 

Τα ”weekend courses” συνδυάζουν μαθήματα και ταξίδια σε μεγάλες πόλεις της Αμερικής. Σε αυτά τα μαθήματα συμμετέχουν μέλη του προγράμματος au pair από διαφορετικές τοποθεσίες. Την ημέρα παρακολουθείς μαθήματα και στον ελεύθερό χρόνο εξερευνείς την πόλη. Τα ”weekend courses” είναι πολύ διασκεδαστικά και καλή ευκαιρία για να κάνεις νέους φίλους!

 

Το πρόγραμμα επιδοτεί με $500 την παρακολούθηση των μαθημάτων και σύμφωνα με τις προϋποθέσεις της visa J1 είναι απαραίτητο να συμπληρώσεις 6 credits που αντιστοιχούν σε διδακτικές ώρες.

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις σπουδές στην Αμερική επικοινώνησε μαζί μας.

STUDIERUSA (1)

Με το πρόγραμμα au pair έχεις την ευκαιρία να ταξιδέψεις και να εξερευνήσεις την Αμερική.

 

Η visa J1 του προγράμματος ισχύει για 13 μήνες. Η εργασία και οι σπουδές σου διαρκούν 12 μήνες, που σημαίνει ότι τον 13o μήνα του προγράμματος μπορείς να ταξιδέψεις σε μέρη που πάντα ονειρευόσουν! Μάζεψε τους νέους σου φίλους στην Αμερική ή φίλους από την Ελλάδα και οργανώστε ένα απίστευτο ταξίδι που θα το θυμάσαι σε όλη σου τη ζωή!

 

Κατά την διάρκεια των 12 μηνών θα έχεις επίσης την ευκαιρία να ταξιδέψεις αφού στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται και 2 εβδομάδες διακοπές μετ’ αποδοχών και τουλάχιστον ένα ολόκληρο Σαββατοκύριακο ελεύθερο μία φορά το μήνα. Οπότε θα έχεις χρόνο και για κοντινά ταξίδια καθ’ ολη τη διάρκεια του χρόνου.

 

Η Αμερική είναι τεράστια χώρα με απίστευτη ποικιλομορφία τοπίου και κουλτούρας. Είναι η χώρα που συνδυάζει με ευκολία όλες τις αντιθέσεις πανύψηλους ουρανοξύστες, με ερήμους, παραλίες στην California και εξωτικά μέρη όπως την Hawaii. Στην Αμερική βρίσκονται μερικά από τα πιο εντυπωσιακά τοπία στον κόσμο και μερικές από τις πιο αναγνωρίσιμες εικόνες του πλανήτη.

 

Υπάρχουν άπειρες επιλογές, οπλίσου με όρεξη και ξεκίνα!

 

Διάβασε ιστορίες από συμμετέχοντες στο πρόγραμμα για τις εμπειρίες τους.

din fritid

Η διαδικασια αιτησης σε 3 βηματα

 

Επικοινώνησε μαζί μας για να κανονίσουμε συνάντηση ενημέρωσης! Κατά τη συνάντηση θα λάβεις πληροφορίες για το πρόγραμμα au pair και την διαδικασία αίτησης. (Η οικογένεια και οι φίλοι σου είναι ευπρόσδεκτοι στη συνάντηση).

 

1. Σου στέλνουμε με email τα έγγραφα της αίτησης (Fillable PDF forms), τα συμπληρώνεις στον υπολογιστή σου και μας τα στείλεις πίσω με email πανεύκολο! Θα συμπληρώσεις όνομα, τηλέφωνο, πόλη κ.τ.λ, την ημερομηνία που θέλεις να ξεκινήσεις, την εμπειρία που έχεις με φροντίδα παιδιών, τις σπουδές έχεις κάνει κτλ. Επικοινώνησε μαζί μας για να σου στείλουμε τα έγγραφα της αίτησης.

 

2. Διαδικασία τοποθέτησης. Όταν η αίτηση σου είναι έτοιμη, την στέλνουμε στους συνεργάτες μας (Au pair International) στην Αμερική. Εκεί προωθείτε σε οικογένειες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Οι οικογένειες θα επικοινωνήσουν μαζί σου, στέλνοντας το δικό τους application form όπου θα βρεις όλες τις πληροφορίες που χρειάζεσαι (πχ σε ποια πόλη μένουν, πόσο χρονών είναι τα παιδιά, τη δουλειά κάνουν οι γονείς κ.τ.λ) σχετικά με τη οικογένεια.

 

Στην συνέχεια θα μιλήσετε στο τηλέφωνο ή στο Skype όπου θα έχεις την ευκαιρία να ρωτήσεις πράγματα σχετικά με την εργασία σου, την περιοχή που μένουν κ.α.

 

Συμβουλή! Ετοίμασε μια ”Q & A list” πριν από την συνάντησή σας. Απέφυγε τις μονολεκτικές απαντήσεις. Αντ΄αυτού θα πρέπει να τους μιλήσεις για τον εαυτό σου και να θέσεις ερωτήσεις που ενθαρρύνουν τη συνομιλία.

 

Επέλεξε την πρώτη οικογένεια που θα αισθανθείς άνετα. Μην ”κλοτσήσεις” μια καλή ευκαιρία για την περίπτωση που κάτι καλύτερο μπορεί να βρεθεί, αυτό ίσως να πάρει χρόνο!

 

3. Απόκτηση visa για την Αμερική. Αφού έχεις αποφασίσει σε πια οικογένεια θα πας, προγραμματίζεις το ραντεβού για Visa με την Πρεσβεία των Η.Π.Α, Athens US Embassy.

 

Αεροπορικά εισιτήρια! Θα κλείσουμε τα αεροπορικά σου εισιτήρια μετά την επιβεβαίωση απόκτησης της visa.

 

Άφιξη στην Αμερική!

Η πιο συναρπαστική περιόδος της ζωής σου αρχίζει!

ENVANLIGDAGUSA (1)

Για να συμμετάσχεις στο πρόγραμμα au pair στην Αμερική θα πρέπει να πληροίς τις παρακάτω προϋποθέσεις:

 • Ηλικία: 18-26 ετών
 • Απολυτήριο λυκείου
 • Λευκό ποινικό μητρώο
 • Βασική γνώση αγγλικών
 • Να έχεις τουλάχιστον 200 ώρες πρακτική εμπειρία φροντίδας ή διδασκαλίας παιδιών

 

 Τώρα μπορούμε να συνεχίσουμε με την αίτησή σου!

 

Η διαδικασία αίτησης είναι απλή και γίνεται μέσω Internet, δες πόσο εύκολα μπορείς να δηλώσεις συμμετοχή.

VEMKANANSOKAUSA

Γνωρίζουμε καλά ότι η διαμονή στο εξωτερικό μακριά από την οικογένεια και τους φίλους σου είναι μεγάλη απόφαση. Επομένως θέλουμε να είμαστε σίγουροι ότι θα αισθάνεσαι ασφαλής κατά την συμμετοχή σου στο πρόγραμμα au pair.

 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ AU PAIR ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΔΙΑ ΜΕΣΟΥ ΤΩΝ ΕΞΗΣ ΟΡΓΑΝΩΝ:

 

Του US State Department που έχει θεσπίσει τους κανόνες και επιβλέπει τη λειτουργία του προγράμματος.
Της Au Pair International που είναι μέλος της IAPA (International Au Pair Association, η οποία εξασφαλίζει την ποιότητα των υπηρεσιών του προγράμματος σε όλο τον κόσμο) και ελέγχει τις οικογένειες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.
Της Anixi Au Pair που ενημερώνει, συμβουλεύει και ετοιμάζει τις αιτήσης των συμμετεχόντων στο πρόγραμμα από την Ελλάδα.

Βασικό μας μέλημα είναι η ασφάλεια των συμμετεχόντων και των οικογενειών.

 

Πριν την αποδοχή μιας οικογένειας στο πρόγραμμα, η Au Pair International επισκέπτεται κατ ‘οίκον τις οικογένειες ώστε να εξασφαλίσει ότι έχουν κατανοήσει τους όρους συμμετοχής και είναι ικανές να παράσχουν ένα ασφαλές και σίγουρο περιβάλλον στους συμμετέχοντες.

24ΩΡΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

Κατά την παραμονή σου στην Αμερική, θα έχεις 24ωρη υποστήριξη 7 μέρες την εβδομάδα, από την Au Pair International .
Είμαστε πάντα δίπλα σου για να βοηθήσουμε σε οποιοδήποτε ζήτημα ή έκτακτη ανάγκη προκύψει. Σε κάθε πόλη υπάρχει σύμβουλος του προγράμματος (Area Director) για να βοηθήσει σε οποιοδήποτε πρόβλημα ή απορία έχεις.
Διοργανώνονται επίσης συναντήσεις με άλλους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα (Au pair meetings), όπου θα έχεις την ευκαιρία να κάνεις φίλους από όλο τον κόσμο.

 

ΑΣΦΑΛΙΣΗ

Είναι σημαντικό να αισθάνεσαι ασφαλής ενώ είσαι στο εξωτερικό.
Καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος au pair σου παρέχεται ασφαλιστική κάλυψη. Με το ασφαλιστικό πρόγραμμα της Global Secutive, LLC έχεις ασφάλιση υγείας και ατυχήματος σε περίπτωση που χρειαστείς ιατρική περίθαλψη στις ΗΠΑ.
Υπάρχουν επίσης διαθέσιμες αναβαθμίσεις, αν θες περισσότερες καλύψεις.

 

Για λεπτομέρειες σχετικά με την ασφάλιση, επικοινώνησε μαζί μας.

innan du åker

Είναι η ιδανική χώρα για road trips, με τέσσερα εκατομμύρια μίλια αυτοκινητοδρόμων σε οδηγεί μέσα από ερήμους, κάτω από πανύψηλες κορυφές βουνών, σε ατέλειωτες κοιλάδες που χάνονται στον ορίζοντα για να συναντήθούν με κινηματογραφικού ύφους πόλεις.

 

Όλοι ξέρουμε κάτι για την Αμερική, ακόμα και αν δεν έχουμε πάει ποτέ. Μέσω του κινηματογράφου και της μουσικής, εικόνες όπως το Statue of Liberty, το Empire State, Hollywood sign, το Las Vegas, το Golden Gate είναι πολύ γνώριμες. Ωστόσο η πρώτη σου επίσκεψη στην Αμερική επιφυλάσσει πάντα ευχάριστες εκπλήξεις.

 

Η Au Pair International σου παρέχει 24ωρη υποστήριξη 7 μέρες την εβδομάδα. Σε κάθε πόλη υπάρχει σύμβουλος του προγράμματος Area Director για να βοηθήσει σε οποιοδήποτε πρόβλημα ή απορία έχεις. Επιπλέον όταν νιώθεις ότι θέλεις να απευθυνθείς σε κάποιον στα ελληνικά θα έχεις την δυνατότητα να επικοινωνείς μαζί μας για οτιδήποτε χρειάζεσαι σχετικά με το πρόγραμμα.

PAPLATSUSA

Program fee: 350 ευρώ. (Το ποσό καταβάλλεται αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία επιλογής σου και αφού πάρεις την visa J1 από την πρεσβεία των ΗΠΑ).

 

Επιπλέον έξοδα:

 • Συνέντευξη στην Αμερικάνικη πρεσβεία για την visa: 152 ευρώ
 • Διεθνές δίπλωμα οδήγησης: 50 ευρώ. (Η διεθνής άδεια οδήγησης χορηγείται αυθημερόν από τα κατά τόπους γραφεία της ΕΛΠΑ, όπου και καταβάλλεται το τέλος).

 

Παροχές του προγράμματος:

 • Αεροπορικά εισιτήρια από και προς τις ΗΠΑ
 • Ιατροφαρμακευτική Ασφάλιση
 • Διατροφή
 • Στέγαση
 • 500 δολάρια ΗΠΑ για εκπαιδευτικές δαπάνες
 • 195,75 δολάρια ΗΠΑ/εβδομάδα
 • 2 εβδομάδες άδεια μετ’ αποδοχών
 • 35 δολάρια ΗΠΑ για το SEVIS fee
 • 24ωρη υποστήριξη στην Αμερική
 • Pre-departure meeting
 • Υποστήριξη από την Anixi κατά τη διάρκεια της διαμονής σου

 

Συμμετέχοντας στο πρόγραμμα έχεις την ευκαιρία να βελτιώσεις τις γλωσσικές σου δεξιότητες, να γνωρίσεις την αμερικάνικη κουλτούρα, να κάνεις φιλίες με νέους από όλο τον κόσμο και να ταξιδέψεις στην Αμερική.

Cost
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΙΤΗΣΗΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Επικοινώνησε μαζί μας για να κανονίσουμε μια συνάντηση ενημέρωσης για το πρόγραμμα au pair.

ΕΓΓΡΑΦΑ ΑΙΤΗΣΗΣ

Σου στέλνουμε με email τα έγγραφα της αίτησης και τα συμπληρώνεις στον υπολογιστή σου, πανεύκολο!

ΕΠΕΛΕΞΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Ξεκινάς την επικοινωνία με οικογένειες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ

Η πιο συναρπαστική περιόδος της ζωής σου αρχίζει!

Εντυπωσεις απο συμμετεχοντες στο προγραμμα

”Έχω επίσης αυτοκίνητο που μπορώ να χρησιμοποιήσω όποτε θέλω. Ναι, η οικογένεια είναι φανταστική!”

Talita au pair στην Αμερική

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Talita