Anixi Au Pair

 

AU PAIR ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ

Το πρόγραμμα au pair στην Αμερική

ΕΡΓΑΣΟΥ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΣΕ ΣΤΙΣ ΗΠΑ

Το πρόγραμμα au pair σου δίνει την ευκαιρία να ζήσεις, να σπουδάσεις και να ταξιδέψεις στην Αμερική για ένα χρόνο!

Το πρόγραμμα au pair στην Αμερική

Εργάσου και σπούδασε στις ΗΠΑ

Καλώς ήρθες στο απόλυτο Work & Travel πρόγραμμα στον κόσμο!

 

Φαντάσου ένα χρόνο στην Αμερική γεμάτο συναρπαστικές περιπέτειες, σπουδές σε αμερικανικό κολέγιο, φίλους από όλο τον κόσμο, ταξίδια και εργασία με παιδιά. Τώρα πρόσθεσε σε όλα αυτά ότι την ίδια στιγμή θα έχεις μισθό, δωρεάν αεροπορικά εισιτήρια, στέγαση, διατροφή, σπουδαστικό επίδομα και πολλά άλλα. Θα αποκτήσεις διεθνή επαγγελματική εμπειρία, θα βελτιώσεις τις γλωσσικές σου δεξιότητες και θα αποκτήσεις αναμνήσεις που θα σε συντροφεύουν για πάντα.

Τι είναι το πρόγραμμα Au Pair;

 

Το πρόγραμμα Au Pair στην Αμερική είναι ένα από τα εγκεκριμένα προγράμματα πολιτιστικών ανταλλαγών του US State Department το οποίο έχει θεσπίσει τους κανόνες και επιβλέπει την λειτουργία του. Συνδυάζει εργασία με παιδιά και σπουδές σε κολλέγιο, δίνοντας την δυνατότητα σε νέους να ζήσουν στην Αμερική, να γνωρίσουν την αμερικανική κουλτούρα και να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους στα αγγλικά.

Διάρκεια προγράμματος: 12 μήνες, με δυνατότητα επέκτασης για άλλους 6, 9 ή 12.
Ωράριο εργασίας: έως 45 ώρες/εβδομάδα.
Ρεπό: 1,5 ημέρες/εβδομάδα.
Μισθός: Ξεκινάει από τον κατώτατο μισθό στην Αμερική, ο οποίος είναι 195,75 δολάρια/εβδομάδα (περίπου 848 δολάρια/μήνα). Έχεις την δυνατότητα να συμφωνήσεις με την οικογένεια υποδοχής σε υψηλότερο.

Μέλη του προγράμματος

anixi-au-pair-usa-family

au pair

Φροντίδα παιδιών

 

Η εργασία στο πρόγραμμα au pair αφορά αποκλειστικά την φροντίδα των παιδιών της οικογένειας υποδοχής.

Η θέση σου στην οικογένεια είναι ως ισότιμο μέλος, έχοντας συμμετοχή στα οικογενειακά γεύματα, εκδρομές, εκδηλώσεις και εορτασμούς. Αυτό σημαίνει άλλωστε και ο όρος Au Pair ”επι ίσοις όροις”.

 

Το πρόγραμμα εργασίας είναι συγκεκριμένο και αναγράφεται λεπτομερώς στο έγγραφο αίτησης της οικογένειας υποδοχής. Το ανώτατο εβδομαδιαίο ωράριο εργασίας είναι: 10 ώρες την ημέρα / ή 45 ώρες την εβδομάδα.

 

Η εργασία σου περιλαμβάνει:

 • Επίβλεψη των παιδιών
 • Αφύπνιση τους και προετοιμασία για το σχολείο
 • Προετοιμασία γευμάτων για τα παιδιά
 • Παιχνίδι με τα παιδιά
 • Καθαριότητα, ντύσιμο και αλλαγή ρούχων
 • Ετοιμασία τους για ύπνο
 • Μεταφορά των παιδιών στο σχολείο και σε διάφορες δραστηριότητες
 • Τακτοποίηση του δωματίου των παιδιών
 • Πλύσιμο των παιδικών ρούχων

 

Κάθε οικογένεια είναι μοναδική και έχει διαφορετικό χρονοδιάγραμμα γι’ αυτό και κανένα πρόγραμμα δεν είναι ακριβώς το ίδιο.

Οι σπουδές αποτελούν ένα σημαντικό μέρος του προγράμματος

 

Συμμετέχοντας στο πρόγραμμα Au Pair στην Αμερική έχεις την ευκαιρία να παρακολουθήσεις μαθήματα σε ένα αμερικανικό πανεπιστήμιο ή κολέγιο, επιλέγοντας εσύ το course που σε ενδιαφέρει! Μπορεί να είναι κάτι σχετικό με το αντικείμενο σπουδών σου στην Ελλάδα ή κάτι διαφορετικό όπως: ξένες γλώσσες ή μαθήματα που αφορούν τέχνες κ.α.

Θα λάβεις στο email σου πληροφορίες για πανεπιστήμια και κολλέγια που βρίσκονται στην πόλη που θα τοποθετηθείς. Έτσι μπορείς να δεις όλα τα courses, την διάρκειά τους (credits), την ημερομηνία έναρξης και τις τιμές για να επιλέξεις.

 

Weekend courses

Τα ”weekend courses” συνδυάζουν μαθήματα και ταξίδια σε μεγάλες πόλεις της Αμερικής. Σε αυτά τα μαθήματα συμμετέχουν μέλη του προγράμματος au pair από διαφορετικές τοποθεσίες. Την ημέρα παρακολουθείς μαθήματα και στον ελεύθερο χρόνο εξερευνείς την πόλη. Τα ”weekend courses” είναι πολύ διασκεδαστικά και καλή ευκαιρία για να κάνεις νέους φίλους!

 

Το πρόγραμμα επιδοτεί με $500 την παρακολούθηση των μαθημάτων και σύμφωνα με τις προϋποθέσεις της visa J1 είναι απαραίτητο να συμπληρώσεις 6 credits που αντιστοιχούν σε διδακτικές ώρες.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις σπουδές στην Αμερική επικοινώνησε μαζί μας.

Με το πρόγραμμα au pair έχεις την ευκαιρία να ταξιδέψεις στην Αμερική

 

Η visa J1 του προγράμματος ισχύει για 13 μήνες. Η εργασία και οι σπουδές σου διαρκούν 12 μήνες, που σημαίνει ότι τον 13o μήνα του προγράμματος μπορείς να ταξιδέψεις σε μέρη που πάντα ονειρευόσουν! Μάζεψε τους νέους σου φίλους στην Αμερική ή φίλους από την Ελλάδα και οργανώστε ένα απίστευτο ταξίδι που θα το θυμάσαι σε όλη σου τη ζωή!

Κατά την διάρκεια των 12 μηνών θα έχεις επίσης την ευκαιρία να ταξιδέψεις αφού στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται και 2 εβδομάδες διακοπές μετ’ αποδοχών και τουλάχιστον ένα ολόκληρο Σαββατοκύριακο ελεύθερο μία φορά το μήνα. Οπότε θα έχεις χρόνο και για κοντινά ταξίδια καθ’ ολη τη διάρκεια του χρόνου.

Διοργανώνονται επίσης συναντήσεις με άλλους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα (Au pair meetings), όπου θα έχεις την ευκαιρία να κάνεις φίλους από όλο τον κόσμο.

 

Υπάρχουν άπειρες επιλογές, οπλίσου με όρεξη και ξεκίνα!

Γνωρίζουμε καλά ότι η διαμονή στο εξωτερικό μακριά από την οικογένεια και τους φίλους σου είναι μεγάλη απόφαση. Επομένως θέλουμε να είμαστε σίγουροι ότι θα αισθάνεσαι ασφαλής κατά την συμμετοχή σου στο πρόγραμμα au pair.

 

Το πρόγραμμα Au Pair στην Αμερική είναι ένα από τα εγκεκριμένα προγράμματα πολιτιστικών ανταλλαγών του US State Department το οποίο έχει θεσπίσει τους κανόνες και επιβλέπει την λειτουργία του. Η συμμετοχή στο πρόγραμμα γίνεται μέσω των 16 εγκεκριμένων απο το US State Department agencies και των συνεργατών τους. Η Anixi είναι πιστοποιημένο μέλος του Διεθνούς Οργανισμού IAPA (International Au Pair Association), ο οποίος εξασφαλίζει την ποιότητα των υπηρεσιών του προγράμματος au pair. Επίσης και οι συνεργάτες μας στην Αμερική είναι μέλη του IAPA (International Au Pair Association). Η visa εισόδου στις ΗΠΑ για το πρόγραμμα Au Pair ονομάζεται J1 και χορηγείται από την αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα.

 

Βασικό μας μέλημα είναι η ασφάλεια των συμμετεχόντων και των οικογενειών.

Πριν την αποδοχή μιας οικογένειας στο πρόγραμμα, οι συνεργάτες μας στην Αμερική επισκέπτονται κατ’ οίκον τις οικογένειες ώστε να εξασφαλίσουν ότι έχουν κατανοήσει τους όρους συμμετοχής και είναι ικανές να παράσχουν ένα ασφαλές και σίγουρο περιβάλλον στους συμμετέχοντες.

24ΩΡΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

Κατά την παραμονή σου στην Αμερική, θα έχεις 24ωρη υποστήριξη 7 μέρες την εβδομάδα, από τους συνεργάτες μας. Είμαστε πάντα δίπλα σου για να βοηθήσουμε σε οποιοδήποτε ζήτημα ή έκτακτη ανάγκη προκύψει. Σε κάθε πόλη υπάρχει σύμβουλος (Area Director) του προγράμματος για να βοηθήσει σε οποιοδήποτε πρόβλημα ή απορία έχεις. Επιπλέον αν νιώσεις ότι θέλεις να απευθυνθείς σε κάποιον στα ελληνικά θα έχεις την δυνατότητα να επικοινωνήσεις μαζί μας για οτιδήποτε χρειαστείς.

ΑΣΦΑΛΙΣΗ

Είναι σημαντικό να αισθάνεσαι ασφαλής ενώ είσαι στο εξωτερικό.
Καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος au pair σου παρέχεται ασφαλιστική κάλυψη. Με το ασφαλιστικό πρόγραμμα της Global Secutive, LLC έχεις ασφάλιση υγείας και ατυχήματος σε περίπτωση που χρειαστείς ιατρική περίθαλψη στις ΗΠΑ. Υπάρχουν επίσης διαθέσιμες αναβαθμίσεις, αν θες περισσότερες καλύψεις.

 

Για λεπτομέρειες σχετικά με την ασφάλιση, επικοινώνησε μαζί μας.

Για να συμμετάσχεις στο πρόγραμμα au pair στην Αμερική θα πρέπει να πληροίς τις παρακάτω προϋποθέσεις:

 • Ηλικία: 21-26 ετών
 • Απολυτήριο λυκείου
 • Λευκό ποινικό μητρώο
 • Βασική γνώση αγγλικών
 • Δίπλωμα οδήγησης
 • Μη Καπνιστής
 • Πρακτική εμπειρία φροντίδας ή διδασκαλίας παιδιών

 

Η πρακτική εμπειρία φροντίδας ή διδασκαλίας παιδιών αφορά δραστηριότητες που κάνεις ή έχεις κάνει με παιδιά.
Μερικά παραδείγματα πρακτικής εμπειρίας ειναι τα παρακάτω:

 • Babysitting σε οικογένειες
 • Εργασία σε παιδότοπο
 • Εργασία σε παιδικό σταθμό
 • Πρακτική άσκηση
 • Ομαδάρχης σε κατασκήνωση
 • Ομαδάρχης σε προσκόπους
 • Ιδιαίτερα μαθήματα σε παιδιά
 • Μαθήματα σε φροντιστήριο
 • Μαθήματα ξένης γλώσσας
 • Εργασία με παιδιά σε προγράμματα εθελοντισμού
 • Μαθήματα γυμναστικής, μουσικής κ.α

 

Η διαδικασία αίτησης σε 3 βήματα

 

1. Κάνε αίτηση. Συμπληρώνεις την αίτηση συμμετοχής ηλεκτρονικά στον υπολογιστή σου.

2. Διαδικασία τοποθέτησης. Όταν η αίτηση σου είναι έτοιμη, αποκτούν πρόσβαση σε αυτήν οι οικογένειες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα και ξεκινάς την επικοινωνία μαζί τους.

3. Απόκτηση visa για την Αμερική. Αφού έχεις αποφασίσει με ποια οικογένεια θα συνεργαστείς, προγραμματίζουμε ραντεβού με την Πρεσβεία των Η.Π.Α για την απόκτηση της visa J1.

Μετά την επιβεβαίωση απόκτησης της visa λαμβάνεις τα αεροπορικά εισιτήρια στο email σου.

 

Άφιξη στην Αμερική!

Η πιο συναρπαστική περίοδος της ζωής σου αρχίζει!

Παροχές προγράμματος:

 • Αεροπορικά εισιτήρια από και προς τις ΗΠΑ
 • Μισθός, ξεκινάει από 195,75 δολάρια/εβδομάδα (περίπου 848 δολάρια/μήνα)
 • Ιατροφαρμακευτική Ασφάλιση
 • Δωρεάν στέγαση
 • Δωρεάν διατροφή
 • 500 δολάρια ΗΠΑ για εκπαιδευτικές δαπάνες
 • 2 εβδομάδες άδεια μετ’ αποδοχών
 • 35 δολάρια ΗΠΑ για το SEVIS fee
 • 24ωρη υποστήριξη από τους συνεργατες μας στην Αμερική
 • Pre-departure meeting
 • Υποστήριξη από την Anixi κατά τη διάρκεια του προγράμματος

 

Κόστος προγράμματος: 

Οι αιτήσεις για το πρόγραμμα Au Pair στις ΗΠΑ είναι δωρεάν μέχρι τις 30 Ιουνίου 2024. Το ταξίδι σου στις ΗΠΑ ξεκινάει εδώ!

Έξοδα:

 • Συνέντευξη στην Αμερικάνικη πρεσβεία για την visa: 152 ευρώ
 • Διεθνές δίπλωμα οδήγησης: 50 ευρώ. (Η διεθνής άδεια οδήγησης χορηγείται αυθημερόν από τα κατά τόπους γραφεία της ΕΛΠΑ, όπου και καταβάλλεται το τέλος).

Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι κατά την διάρκεια του προγράμματος δεν έχεις πάγια έξοδα. Οι δαπάνες στέγασης και διατροφής καλύπτονται εξ ολοκλήρου από το πρόγραμμα.

anixi-au-pair-ameriki-6
anixi-au-pair-us-weekend-trip

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ

Η Anixi είναι πιστοποιημένο μέλος του Διεθνούς Οργανισμού IAPA (International Au Pair Association), ο οποίος εξασφαλίζει την ποιότητα των υπηρεσιών του προγράμματος au pair.

Φαντάσου ένα χρόνο στην Αμερική γεμάτο συναρπαστικές περιπέτειες, σπουδές σε αμερικανικό κολέγιο, φίλους από όλο τον κόσμο, ταξίδια και εργασία με παιδιά. Τώρα πρόσθεσε σε όλα αυτά ότι την ίδια στιγμή θα έχεις μισθό, δωρεάν αεροπορικά εισιτήρια, στέγαση, διατροφή, σπουδαστικό επίδομα και πολλά άλλα.

Τι είναι το πρόγραμμα Au Pair;

Το πρόγραμμα Au Pair στην Αμερική είναι ένα από τα εγκεκριμένα προγράμματα πολιτιστικών ανταλλαγών του US State Department το οποίο έχει θεσπίσει τους κανόνες και επιβλέπει την λειτουργία του. Συνδυάζει εργασία με παιδιά και σπουδές σε κολλέγιο, δίνοντας την δυνατότητα σε νέους να ζήσουν στην Αμερική, να γνωρίσουν την αμερικανική κουλτούρα και να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους στα αγγλικά.

Μέλη του προγράμματος

anixi-au-pair-usa-family

au pair

Διάρκεια προγράμματος: 12 μήνες, με δυνατότητα επέκτασης για άλλους 6, 9 ή 12.
Ωράριο εργασίας: έως 45 ώρες/εβδομάδα.
Ρεπό: 1,5 ημέρες/εβδομάδα.
Μισθός: Ξεκινάει από τον κατώτατο μισθό στην Αμερική, ο οποίος είναι 195,75 δολάρια/εβδομάδα (περίπου 848 δολάρια/μήνα). Έχεις την δυνατότητα να συμφωνήσεις με την οικογένεια υποδοχής σε υψηλότερο .

anixi-au-pair-ameriki-6

Κόστος προγράμματος: Οι αιτήσεις για το πρόγραμμα Au Pair στις ΗΠΑ είναι δωρεάν μέχρι τις 30 Ιουνίου 2024. Το ταξίδι σου στις ΗΠΑ ξεκινάει εδώ!

Έξοδα:

 • Συνέντευξη στην Αμερικάνικη πρεσβεία για την visa: 152 ευρώ
 • Διεθνές δίπλωμα οδήγησης: 50 ευρώ. (Η διεθνής άδεια οδήγησης χορηγείται αυθημερόν από τα κατά τόπους γραφεία της ΕΛΠΑ, όπου και καταβάλλεται το τέλος)

Kicki au pair stin ameriki

Συμμετέχοντας στο πρόγραμμα Au Pair στην Αμερική έχεις την ευκαιρία να παρακολουθήσεις μαθήματα σε ένα αμερικανικό πανεπιστήμιο ή κολέγιο, επιλέγοντας εσύ το course που σε ενδιαφέρει!

anixi-au-pair-ameriki-8

Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι κατά την διάρκεια του προγράμματος δεν έχεις πάγια έξοδα. Οι δαπάνες στέγασης και διατροφής καλύπτονται εξ ολοκλήρου από το πρόγραμμα.

ΕΡΓΑΣΙΑ

Η εργασία στο πρόγραμμα au pair αφορά αποκλειστικά την φροντίδα των παιδιών της οικογένειας υποδοχής. Η θέση σου στην οικογένεια είναι ως ισότιμο μέλος, έχοντας συμμετοχή στα οικογενειακά γεύματα, εκδρομές, εκδηλώσεις και εορτασμούς. Αυτό σημαίνει άλλωστε και ο όρος Au Pair ”επι ίσοις όροις”.

Το πρόγραμμα εργασίας είναι συγκεκριμένο και αναγράφεται λεπτομερώς στο έγγραφο αίτησης της οικογένειας υποδοχής. Το ανώτατο εβδομαδιαίο ωράριο εργασίας είναι: 10 ώρες την ημέρα / ή 45 ώρες την εβδομάδα.

ΣΠΟΥΔΕΣ

Συμμετέχοντας στο πρόγραμμα Au Pair στην Αμερική έχεις την ευκαιρία να παρακολουθήσεις μαθήματα σε ένα αμερικανικό πανεπιστήμιο ή κολέγιο, επιλέγοντας εσύ το course που σε ενδιαφέρει! Μπορεί να είναι κάτι σχετικό με το αντικείμενο σπουδών σου στην Ελλάδα ή κάτι διαφορετικό όπως: ξένες γλώσσες ή μαθήματα που αφορούν τέχνες κ.α.

Θα λάβεις στο email σου πληροφορίες για πανεπιστήμια και κολλέγια που βρίσκονται στην πόλη που θα τοποθετηθείς. Έτσι μπορείς να δεις όλα τα courses, την διάρκειά τους (credits), την ημερομηνία έναρξης και τις τιμές για να επιλέξεις.

WEEKEND COURSES

Τα ”weekend courses” συνδυάζουν μαθήματα και ταξίδια σε μεγάλες πόλεις της Αμερικής. Σε αυτά τα μαθήματα συμμετέχουν μέλη του προγράμματος au pair από διαφορετικές τοποθεσίες. Την ημέρα παρακολουθείς μαθήματα και στον ελεύθερο χρόνο εξερευνείς την πόλη. Τα ”weekend courses” είναι πολύ διασκεδαστικά και καλή ευκαιρία για να κάνεις νέους φίλους!

Το πρόγραμμα επιδοτεί με $500 την παρακολούθηση των μαθημάτων και σύμφωνα με τις προϋποθέσεις της visa J1 είναι απαραίτητο να συμπληρώσεις 6 credits που αντιστοιχούν σε διδακτικές ώρες.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις σπουδές στην Αμερική επικοινώνησε μαζί μας.

Ταξιδια

Με το πρόγραμμα au pair έχεις την ευκαιρία να ταξιδέψεις στην Αμερική. Η visa J1 του προγράμματος ισχύει για 13 μήνες. Η εργασία και οι σπουδές σου διαρκούν 12 μήνες, που σημαίνει ότι τον 13o μήνα του προγράμματος μπορείς να ταξιδέψεις σε μέρη που πάντα ονειρευόσουν! Μάζεψε τους νέους σου φίλους στην Αμερική ή φίλους από την Ελλάδα και οργανώστε ένα απίστευτο ταξίδι που θα το θυμάσαι σε όλη σου τη ζωή!

Κατά την διάρκεια των 12 μηνών θα έχεις επίσης την ευκαιρία να ταξιδέψεις αφού στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται και 2 εβδομάδες διακοπές μετ’ αποδοχών και τουλάχιστον ένα ολόκληρο Σαββατοκύριακο ελεύθερο μία φορά το μήνα. Οπότε θα έχεις χρόνο και για κοντινά ταξίδια καθ’ ολη τη διάρκεια του χρόνου.

au pair san francisco 4

Η Anixi είναι πιστοποιημένο μέλος του Διεθνούς Οργανισμού IAPA (International Au Pair Association), ο οποίος εξασφαλίζει την ποιότητα των υπηρεσιών του προγράμματος au pair.

anixi-au-pair-ameriki-7

Ασφάλιση

Είναι σημαντικό να αισθάνεσαι ασφαλής ενώ είσαι στο εξωτερικό.
Καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος au pair σου παρέχεται ασφαλιστική κάλυψη. Με το ασφαλιστικό πρόγραμμα της Global Secutive, LLC έχεις ασφάλιση υγείας και ατυχήματος σε περίπτωση που χρειαστείς ιατρική περίθαλψη στις ΗΠΑ. Υπάρχουν επίσης διαθέσιμες αναβαθμίσεις, αν θες περισσότερες καλύψεις.

Ασφαλεια προγραμματος

Γνωρίζουμε καλά ότι η διαμονή στο εξωτερικό μακριά από την οικογένεια και τους φίλους σου είναι μεγάλη απόφαση. Επομένως θέλουμε να είμαστε σίγουροι ότι θα αισθάνεσαι ασφαλής κατά την συμμετοχή σου στο πρόγραμμα au pair.

Βασικό μας μέλημα είναι η ασφάλεια των συμμετεχόντων και των οικογενειών.

Πριν την αποδοχή μιας οικογένειας στο πρόγραμμα, οι συνεργάτες μας στην Αμερική (οι οποίοι είναι επίσης μέλη του IAPA), διασφαλίζουν ότι οι οικογένειες έχουν κατανοήσει τους όρους συμμετοχής και είναι ικανές να παράσχουν ένα ασφαλές και σίγουρο περιβάλλον στους συμμετέχοντες.

Είμαστε πάντα δίπλα σου για να βοηθήσουμε σε οποιοδήποτε ζήτημα ή έκτακτη ανάγκη προκύψει. Σε κάθε πόλη υπάρχει σύμβουλος (Area Director) του προγράμματος για να βοηθήσει σε οποιοδήποτε πρόβλημα ή απορία έχεις. Επιπλέον αν νιώσεις ότι θέλεις να απευθυνθείς σε κάποιον στα ελληνικά θα έχεις την δυνατότητα να επικοινωνήσεις μαζί μας για οτιδήποτε χρειαστείς.

Πιστοποίηση

Η Anixi είναι πιστοποιημένο μέλος του Διεθνούς Οργανισμού IAPA (International Au Pair Association), ο οποίος εξασφαλίζει την ποιότητα των υπηρεσιών του προγράμματος au pair. Επίσης και οι συνεργάτες μας στην Αμερική (Au Pair International ) είναι μέλη του IAPA (International Au Pair Association).

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ AU PAIR ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΔΙΑ ΜΕΣΟΥ ΤΩΝ ΕΞΗΣ ΟΡΓΑΝΩΝ:

Του US State Department που έχει θεσπίσει τους κανόνες και επιβλέπει τη λειτουργία του προγράμματος.
Της Au Pair International που είναι μέλος του Διεθνούς Οργανισμού IAPA (International Au Pair Association), ο οποίος εξασφαλίζει την ποιότητα των υπηρεσιών του προγράμματος au pair σε όλο τον κόσμο) και ελέγχει τις οικογένειες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.
Εμείς στην Anixi Au Pair ενημερώνουμε, συμβουλεύουμε και ετοιμάζουμε τις αιτήσεις των συμμετεχόντων από την Ελλάδα.

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 • Ηλικία: 21-26 ετών
 • Απολυτήριο λυκείου
 • Λευκό ποινικό μητρώο
 • Βασική γνώση αγγλικών
 • Δίπλωμα οδήγησης
 • Μη Καπνιστής
 • Πρακτική εμπειρία φροντίδας ή διδασκαλίας παιδιών

Διαδικασία συμμετοχής στο πρόγραμμα

Διαδικασία συμμετοχής στο πρόγραμμα

ΚΑΝΕ ΑΙΤΗΣΗ

Συμπληρώνεις την ηλεκτρονική αίτηση χρησιμοποιώντας οποιαδήποτε συσκευή (laptop, desktop, tablet, smartphone).

ΕΠΙΛΕΞΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Επικοινωνείς με οικογένειες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα και επιλέγεις με ποια θα συνεργαστείς.

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ

Η πιο συναρπαστική περιόδος της ζωής σου αρχίζει!

Εμπειρίες συμμετεχόντων

Εμπειρίες συμμετεχόντων

Voula au pair stin ameriki

Marinela au pair stin Ameriki

Thomas au pair stin Ameriki

Voula au pair stin ameriki

Marinela au pair stin Ameriki

Thomas au pair stin Ameriki

Συχνές ερωτήσεις

Συχνές ερωτήσεις

Υπαρχουν συγκεκριμενες ημερομηνιες εναρξης του προγραμματος;

Το πρόγραμμα είναι ανοιχτό όλο τον χρόνο. Θα πρέπει να κάνεις αίτηση τουλάχιστον 3 μήνες πριν την επιθυμητή ημερομηνία έναρξης.

Τι μπορω να σπουδασω;

ΗΠΑ: Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα au pair με J-1 Exchange Visitor visa παρακολουθούν μαθήματα σε αναγνωρισμένο εκπαιδευτικό ίδρυμα. Το πρόγραμμα Au Pair σου δίνει την ευκαιρία να παρακολουθήσεις μαθήματα σε ένα αμερικανικό πανεπιστήμιο ή κολέγιο, επιλέγοντας εσύ το course που θέλεις να σπουδάσεις! Μπορεί να είναι κάτι σχετικό με το αντικείμενο σπουδών σου στην Ελλάδα ή κάποια ξένη γλώσσα ή μαθήματα που αφορούν τέχνες.

 

Ευρώπη: Υπάρχουν διαφορετικοί κανόνες στις χώρες της Ευρώπης. Επέλεξε την χώρα που σε ενδιαφέρει για περισσότερες πληροφορίες.

Τι σημαινει au pair;

Ο όρος ‘‘au pair’’ στα γαλλικά σημαίνει ‘‘επί ίσοις όροις’’ και αυτή ακριβώς η ισότητα καθορίζει την σχέση μεταξύ των συμμετεχόντων στο πρόγραμμα.

Τι ειδους εμπειρια με φροντιδα παιδιων θα πρεπει να εχω;

ΗΠΑ: Σχετικά με την πρακτική εμπειρία φροντίδας παιδιών, χρειάζεται να προσκομίσεις 2 συστάσεις από μη συγγενικά πρόσωπα διάρκειας τουλάχιστον 200 ωρών. Μπορείς να προσκομίσεις συστάσεις από οποιαδήποτε ενασχόληση έχεις με παιδιά που αφορά φροντίδα ή διδασκαλία.

 

Η πρακτική εμπειρία φροντίδας ή διδασκαλίας παιδιών αφορά δραστηριότητες που κάνεις ή έχεις κάνει με παιδιά.
Μερικά παραδείγματα πρακτικής εμπειρίας ειναι τα παρακάτω:

 • Babysitting σε οικογένειες
 • Εργασία σε παιδότοπο
 • Εργασία σε παιδικό σταθμό
 • Πρακτική άσκηση
 • Ομαδάρχης σε κατασκήνωση
 • Ομαδάρχης σε προσκόπους
 • Ιδιαίτερα μαθήματα σε παιδιά
 • Μαθήματα σε φροντιστήριο
 • Μαθήματα ξένης γλώσσας
 • Εργασία με παιδιά σε προγράμματα εθελοντισμού
 • Μαθήματα γυμναστικής, μουσικής κ.α

 

Ευρώπη: Σχετικά με την πρακτική εμπειρία φροντίδας παιδιών, χρειάζεται να προσκομίσεις 2 συστάσεις από μη συγγενικά πρόσωπα. Για τα Ευρωπαϊκά προγράμματα δεν υπάρχει ελάχιστο όριο ωρών. Μπορείς να προσκομίσεις συστάσεις από οποιαδήποτε ενασχόληση έχεις με παιδιά που αφορά φροντίδα ή διδασκαλία. Τα παραπάνω παραδείγματα πρακτικής εμπειρίας για την Αμερική ισχύουν και για την Ευρώπη.

Υπαρχουν συγκεκριμενες ημερομηνιες εναρξης του προγραμματος;

Το πρόγραμμα είναι ανοιχτό όλο τον χρόνο. Θα πρέπει να κάνεις αίτηση τουλάχιστον 3 μήνες πριν την επιθυμητή ημερομηνία έναρξης.

Τι μπορω να σπουδασω;

ΗΠΑ: Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα au pair με J-1 Exchange Visitor visa παρακολουθούν μαθήματα σε αναγνωρισμένο εκπαιδευτικό ίδρυμα. Το πρόγραμμα Au Pair σου δίνει την ευκαιρία να παρακολουθήσεις μαθήματα σε ένα αμερικανικό πανεπιστήμιο ή κολέγιο, επιλέγοντας εσύ το course που θέλεις να σπουδάσεις! Μπορεί να είναι κάτι σχετικό με το αντικείμενο σπουδών σου στην Ελλάδα ή κάποια ξένη γλώσσα ή μαθήματα που αφορούν τέχνες.

 

Ευρώπη: Υπάρχουν διαφορετικοί κανόνες στις χώρες της Ευρώπης. Επέλεξε την χώρα που σε ενδιαφέρει για περισσότερες πληροφορίες.

Τι σημαινει au pair;

Ο όρος ‘‘au pair’’ στα γαλλικά σημαίνει ‘‘επί ίσοις όροις’’ και αυτή ακριβώς η ισότητα καθορίζει την σχέση μεταξύ των συμμετεχόντων στο πρόγραμμα.

Τι ειδους εμπειρια με φροντιδα παιδιων θα πρεπει να εχω;

ΗΠΑ: Σχετικά με την πρακτική εμπειρία φροντίδας παιδιών, χρειάζεται να προσκομίσεις 2 συστάσεις από μη συγγενικά πρόσωπα διάρκειας τουλάχιστον 200 ωρών. Μπορείς να προσκομίσεις συστάσεις από οποιαδήποτε ενασχόληση έχεις με παιδιά που αφορά φροντίδα ή διδασκαλία.

 

Η πρακτική εμπειρία φροντίδας ή διδασκαλίας παιδιών αφορά δραστηριότητες που κάνεις ή έχεις κάνει με παιδιά.
Μερικά παραδείγματα πρακτικής εμπειρίας ειναι τα παρακάτω:

 • Babysitting σε οικογένειες
 • Εργασία σε παιδότοπο
 • Εργασία σε παιδικό σταθμό
 • Πρακτική άσκηση
 • Ομαδάρχης σε κατασκήνωση
 • Ομαδάρχης σε προσκόπους
 • Ιδιαίτερα μαθήματα σε παιδιά
 • Μαθήματα σε φροντιστήριο
 • Μαθήματα ξένης γλώσσας
 • Εργασία με παιδιά σε προγράμματα εθελοντισμού
 • Μαθήματα γυμναστικής, μουσικής κ.α

 

Ευρώπη: Σχετικά με την πρακτική εμπειρία φροντίδας παιδιών, χρειάζεται να προσκομίσεις 2 συστάσεις από μη συγγενικά πρόσωπα. Για τα Ευρωπαϊκά προγράμματα δεν υπάρχει ελάχιστο όριο ωρών. Μπορείς να προσκομίσεις συστάσεις από οποιαδήποτε ενασχόληση έχεις με παιδιά που αφορά φροντίδα ή διδασκαλία. Τα παραπάνω παραδείγματα πρακτικής εμπειρίας για την Αμερική ισχύουν και για την Ευρώπη.