Anixi Au Pair

 

Το πρόγραμμα au pair στην Αμερική

ΕΡΓΑΣΟΥ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΣΕ ΣΤΙΣ ΗΠΑ

Το πρόγραμμα au pair σου δίνει την ευκαιρία να ζήσεις, να σπουδάσεις και να ταξιδέψεις στην Αμερική για ένα χρόνο!

Au pair στην Αμερικη

Το πρόγραμμα au pair στην Αμερική είναι το πιο δημοφιλές πρόγραμμα ανταλλαγής νέων στον κόσμο!
Φαντάσου ένα χρόνο στην Αμερική γεμάτο συναρπαστικές περιπέτειες, σπουδές σε ένα αμερικανικό κολέγιο, φίλους από όλο τον κόσμο, ταξίδια και εργασία με παιδιά. Τώρα πρόσθεσε σε όλα αυτά ότι την ίδια στιγμή θα έχεις μισθό, δωρεάν αεροπορικά εισιτήρια, στέγαση, διατροφή, σπουδαστικό επίδομα και πολλά άλλα. Θα αποκτήσεις διεθνή επαγγελματική εμπειρία, θα βελτιώσεις τις γλωσσικές σου δεξιότητες και θα αποκτήσεις αναμνήσεις που θα σε συντροφεύουν για πάντα.

 

Οι συμμετέχοντες μένουν μαζί με μια οικογένεια υποδοχής (σε δικό τους προσωπικό χώρο) αναλαμβάνοντας τη φροντίδα των παιδιών της οικογένειας. Παράλληλα έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν για να γνωρίσουν την Αμερική και να παρακολουθήσουν μαθήματα σε κολλέγιο ή πανεπιστήμιο.

 

Παροχές προγράμματος:

 • Αεροπορικά εισιτήρια από και προς τις ΗΠΑ
 • Μισθός 848 δολάρια ΗΠΑ/μήνα
 • Ιατροφαρμακευτική Ασφάλιση
 • Διατροφή
 • Στέγαση
 • 500 δολάρια ΗΠΑ για εκπαιδευτικές δαπάνες
 • 2 εβδομάδες άδεια μετ’ αποδοχών
 • 35 δολάρια ΗΠΑ για το SEVIS fee
 • 24ωρη υποστήριξη στην Αμερική
 • Pre-departure meeting
 • Υποστήριξη από την Anixi κατά τη διάρκεια της διαμονής σου

 

Διάρκεια προγράμματος: 12 μήνες, με δυνατότητα επέκτασης για άλλους 6, 9 ή 12.

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Το πρόγραμμα Au Pair στην Αμερική είναι ένα από τα εγκεκριμένα προγράμματα πολιτιστικών ανταλλαγών του US State Department το οποίο έχει θεσπίσει τους κανόνες και επιβλέπει την λειτουργία του. Η συμμετοχή στο πρόγραμμα γίνεται μέσω των 14 εγκεκριμένων απο το US State Department agencies και των συνεργατών τους. Εμείς στην Anixi συνεργαζόμαστε με την Au Pair International που τοποθετεί au pairs σε όλες τις πολιτείες της Αμερικής και είναι μέλος του Διεθνούς Οργανισμού IAPA (International Au Pair Association), ο οποίος εξασφαλίζει την ποιότητα των υπηρεσιών του προγράμματος au pair σε όλο τον κόσμο. Η visa εισόδου στις ΗΠΑ για το πρόγραμμα Au Pair ονομάζεται J1 και χορηγείται από την αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα.

 

Το πρόγραμμα au pair στην Αμερική σου δίνει την ευκαιρία:

 • Να ζήσεις σε μια χώρα του εξωτερικού
 • Να βελτιώσεις τις γλωσσικές σου δεξιότητες
 • Να αποκτήσεις διεθνή εργασιακή εμπειρία
 • Να σπουδάσεις στο εξωτερικό
 • Να γνωρίσεις μια νέα κουλτούρα
 • Να διευρύνεις τους ορίζοντές σου
 • Να κάνεις νέες φιλίες

 

Επικοινώνησε μαζί μας σήμερα για να κανονίσουμε μια συνάντηση για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα au pair. Κάνε κλικ εδώ για να διαβάσεις το online έντυπο Au pair στην Αμερικη.

Εργασια

Η εργασία στο πρόγραμμα au pair αφορά αποκλειστικά την φροντίδα των παιδιών της οικογένειας υποδοχής. Η θέση σου στην οικογένεια είναι ως ισότιμο μέλος, έχοντας συμμετοχή στα οικογενειακά γεύματα, εκδρομές, εκδηλώσεις και εορτασμούς. Αυτό σημαίνει άλλωστε και ο όρος Au Pair ”επι ίσοις όροις”.

 

H εργασία ο μισθός και οι υποχρεώσεις σου:
Το πρόγραμμα εργασίας είναι συγκεκριμένο και αναγράφεται λεπτομερώς στο έγγραφο αίτησης της οικογένειας υποδοχής. Το ανώτατο εβδομαδιαίο ωράριο εργασίας είναι: 10 ώρες την ημέρα / ή 45 ώρες την εβδομάδα.

 

Η εργασία σου περιλαμβάνει:

 • Επίβλεψη των παιδιών
 • Αφύπνιση τους και προετοιμασία για το σχολείο
 • Προετοιμασία γευμάτων για τα παιδιά
 • Παιχνίδι με τα παιδιά
 • Καθαριότητα, ντύσιμο και αλλαγή ρούχων
 • Ετοιμασία τους για ύπνο
 • Μεταφορά των παιδιών στο σχολείο και σε διάφορες δραστηριότητες
 • Τακτοποίηση του δωματίου των παιδιών
 • Πλύσιμο των παιδικών ρούχων

 

Κάθε οικογένεια είναι μοναδική και έχει διαφορετικό χρονοδιάγραμμα γι’ αυτό και κανένα πρόγραμμα δεν είναι ακριβώς το ίδιο.

Σπουδες

Οι σπουδές αποτελούν ένα σημαντικό μέρος του προγράμματος. Συμμετέχοντας στο πρόγραμμα Au Pair στην Αμερική έχεις την ευκαιρία να παρακολουθήσεις μαθήματα σε ένα αμερικανικό πανεπιστήμιο ή κολέγιο, επιλέγοντας εσύ το course που σε ενδιαφέρει! Μπορεί να είναι κάτι σχετικό με το αντικείμενο σπουδών σου στην Ελλάδα ή κάτι διαφορετικό όπως: ξένες γλώσσες ή μαθήματα που αφορούν τέχνες κ.α.

Θα λάβεις στο email σου πληροφορίες για πανεπιστήμια και κολλέγια που βρίσκονται στην πόλη που θα τοποθετηθείς. Έτσι μπορείς να δεις όλα τα courses, την διάρκειά τους (credits), την ημερομηνία έναρξης και τις τιμές για να επιλέξεις.

 

Weekend courses
Τα ”weekend courses” συνδυάζουν μαθήματα και ταξίδια σε μεγάλες πόλεις της Αμερικής. Σε αυτά τα μαθήματα συμμετέχουν μέλη του προγράμματος au pair από διαφορετικές τοποθεσίες. Την ημέρα παρακολουθείς μαθήματα και στον ελεύθερο χρόνο εξερευνείς την πόλη. Τα ”weekend courses” είναι πολύ διασκεδαστικά και καλή ευκαιρία για να κάνεις νέους φίλους!

 

Το πρόγραμμα επιδοτεί με $500 την παρακολούθηση των μαθημάτων και σύμφωνα με τις προϋποθέσεις της visa J1 είναι απαραίτητο να συμπληρώσεις 6 credits που αντιστοιχούν σε διδακτικές ώρες.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις σπουδές στην Αμερική επικοινώνησε μαζί μας.

Ταξιδια και ελευθερος χρονος

Με το πρόγραμμα au pair έχεις την ευκαιρία να ταξιδέψεις και να εξερευνήσεις την Αμερική.

 

Η visa J1 του προγράμματος ισχύει για 13 μήνες. Η εργασία και οι σπουδές σου διαρκούν 12 μήνες, που σημαίνει ότι τον 13o μήνα του προγράμματος μπορείς να ταξιδέψεις σε μέρη που πάντα ονειρευόσουν! Μάζεψε τους νέους σου φίλους στην Αμερική ή φίλους από την Ελλάδα και οργανώστε ένα απίστευτο ταξίδι που θα το θυμάσαι σε όλη σου τη ζωή!

Κατά την διάρκεια των 12 μηνών θα έχεις επίσης την ευκαιρία να ταξιδέψεις αφού στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται και 2 εβδομάδες διακοπές μετ’ αποδοχών και τουλάχιστον ένα ολόκληρο Σαββατοκύριακο ελεύθερο μία φορά το μήνα. Οπότε θα έχεις χρόνο και για κοντινά ταξίδια καθ’ ολη τη διάρκεια του χρόνου.

Διοργανώνονται επίσης συναντήσεις με άλλους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα (Au pair meetings), όπου θα έχεις την ευκαιρία να κάνεις φίλους από όλο τον κόσμο.

 

Να μην ξεχάσουμε και τα απίστευτα ”Au Pair Weekend Trips” που διεξάγονται όλο τον χρόνο, δίνοντας την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να ταξιδέψουν σε διαφορετικές πόλεις της Αμερικής.
Το 2018 τα ”Au Pair Weekend Trips” θα διεξαχθούν στους ακόλουθους προορισμούς:

 • San Diego (22/2/18 – 25/2/18)
 • New York (26/4/18 – 29/4/18)
 • New Orleans (17/5/18 – 20/5/18)
 • Seattle (6/9/18 – 9/9/18)
 • Grand Canyon (18/10/18 – 21/10/18)
 • Washington D.C. (1/11/18 – 4/11/18)

 

Υπάρχουν άπειρες επιλογές, οπλίσου με όρεξη και ξεκίνα!

Διάβασε ιστορίες από συμμετέχοντες στο πρόγραμμα για τις εμπειρίες τους.

Ασφαλεια προγραμματος

Γνωρίζουμε καλά ότι η διαμονή στο εξωτερικό μακριά από την οικογένεια και τους φίλους σου είναι μεγάλη απόφαση. Επομένως θέλουμε να είμαστε σίγουροι ότι θα αισθάνεσαι ασφαλής κατά την συμμετοχή σου στο πρόγραμμα au pair.

 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ AU PAIR ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΔΙΑ ΜΕΣΟΥ ΤΩΝ ΕΞΗΣ ΟΡΓΑΝΩΝ:

Του US State Department που έχει θεσπίσει τους κανόνες και επιβλέπει τη λειτουργία του προγράμματος.
Της Au Pair International που είναι μέλος του Διεθνούς Οργανισμού IAPA (International Au Pair Association), ο οποίος εξασφαλίζει την ποιότητα των υπηρεσιών του προγράμματος au pair σε όλο τον κόσμο) και ελέγχει τις οικογένειες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.
Της Anixi Au Pair που ενημερώνει, συμβουλεύει και ετοιμάζει τις αιτήσης των συμμετεχόντων στο πρόγραμμα από την Ελλάδα.

 

Βασικό μας μέλημα είναι η ασφάλεια των συμμετεχόντων και των οικογενειών.

Πριν την αποδοχή μιας οικογένειας στο πρόγραμμα, η Au Pair International επισκέπτεται κατ’ οίκον τις οικογένειες ώστε να εξασφαλίσει ότι έχουν κατανοήσει τους όρους συμμετοχής και είναι ικανές να παράσχουν ένα ασφαλές και σίγουρο περιβάλλον στους συμμετέχοντες.

24ΩΡΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

Κατά την παραμονή σου στην Αμερική, θα έχεις 24ωρη υποστήριξη 7 μέρες την εβδομάδα, από την Au Pair International .
Είμαστε πάντα δίπλα σου για να βοηθήσουμε σε οποιοδήποτε ζήτημα ή έκτακτη ανάγκη προκύψει. Σε κάθε πόλη υπάρχει σύμβουλος του προγράμματος (Area Director) για να βοηθήσει σε οποιοδήποτε πρόβλημα ή απορία έχεις. Επιπλέον αν νιώσεις ότι θέλεις να απευθυνθείς σε κάποιον στα ελληνικά θα έχεις την δυνατότητα να επικοινωνήσεις μαζί μας για οτιδήποτε χρειαστείς.
Διοργανώνονται επίσης συναντήσεις με άλλους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα (Au pair meetings), όπου θα έχεις την ευκαιρία να κάνεις φίλους από όλο τον κόσμο.

ΑΣΦΑΛΙΣΗ

Είναι σημαντικό να αισθάνεσαι ασφαλής ενώ είσαι στο εξωτερικό.
Καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος au pair σου παρέχεται ασφαλιστική κάλυψη. Με το ασφαλιστικό πρόγραμμα της Global Secutive, LLC έχεις ασφάλιση υγείας και ατυχήματος σε περίπτωση που χρειαστείς ιατρική περίθαλψη στις ΗΠΑ. Υπάρχουν επίσης διαθέσιμες αναβαθμίσεις, αν θες περισσότερες καλύψεις.

 

Για λεπτομέρειες σχετικά με την ασφάλιση, επικοινώνησε μαζί μας.

Προϋποθεσεις συμμετοχης

Για να συμμετάσχεις στο πρόγραμμα au pair στην Αμερική θα πρέπει να πληροίς τις παρακάτω προϋποθέσεις:

 • Ηλικία: 18-26 ετών
 • Απολυτήριο λυκείου
 • Λευκό ποινικό μητρώο
 • Βασική γνώση αγγλικών
 • Πρακτική εμπειρία φροντίδας ή διδασκαλίας παιδιών

 

Η διαδικασία αίτησης σε 3 βήματα
Επικοινώνησε μαζί μας για να κανονίσουμε μια συνάντηση ενημέρωσης! Κατά τη συνάντηση θα λάβεις πληροφορίες για το πρόγραμμα au pair και την διαδικασία αίτησης. (Η οικογένεια και οι φίλοι σου είναι ευπρόσδεκτοι στη συνάντηση).

 

1. Σου στέλνουμε με email τα έγγραφα της αίτησης (Fillable PDF forms), τα συμπληρώνεις στον υπολογιστή σου και μας τα στείλεις πίσω με email πανεύκολο!

2. Διαδικασία τοποθέτησης. Όταν η αίτηση σου είναι έτοιμη, την στέλνουμε στους συνεργάτες μας (Au pair International) στην Αμερική. Εκεί προωθείτε σε οικογένειες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

3. Απόκτηση visa για την Αμερική. Αφού έχεις αποφασίσει σε ποια οικογένεια θα πας, προγραμματίζουμε ραντεβού με την Πρεσβεία των Η.Π.Α για την απόκτηση της visa J1.

Μετά την επιβεβαίωση απόκτησης της visa κλείνουμε τα αεροπορικά σου εισιτήρια.

 

Άφιξη στην Αμερική!

Η πιο συναρπαστική περίοδος της ζωής σου αρχίζει!

Παροχες και κοστος προγραμματος

Παροχές προγράμματος:

 • Αεροπορικά εισιτήρια από και προς τις ΗΠΑ
 • Μισθός 848 δολάρια ΗΠΑ/μήνα
 • Ιατροφαρμακευτική Ασφάλιση
 • Διατροφή
 • Στέγαση
 • 500 δολάρια ΗΠΑ για εκπαιδευτικές δαπάνες
 • 2 εβδομάδες άδεια μετ’ αποδοχών
 • 35 δολάρια ΗΠΑ για το SEVIS fee
 • 24ωρη υποστήριξη στην Αμερική
 • Pre-departure meeting
 • Υποστήριξη από την Anixi κατά τη διάρκεια της διαμονής σου

 

Κόστος προγράμματος: 470 ευρώ. (Το ποσό καταβάλλεται αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία επιλογής σου και αφού πάρεις την visa J1 από την πρεσβεία των ΗΠΑ).

Επιπλέον έξοδα:

 • Συνέντευξη στην Αμερικάνικη πρεσβεία για την visa: 152 ευρώ
 • Διεθνές δίπλωμα οδήγησης: 50 ευρώ. (Η διεθνής άδεια οδήγησης χορηγείται αυθημερόν από τα κατά τόπους γραφεία της ΕΛΠΑ, όπου και καταβάλλεται το τέλος).

 

Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι κατά την συμμετοχή σου στο πρόγραμμα δεν έχεις πάγια έξοδα. Οι δαπάνες στέγασης, ασφάλισης και διατροφής καλύπτονται εξ ολοκλήρου από το πρόγραμμα.

 

Συμμετέχοντας στο πρόγραμμα έχεις την ευκαιρία να βελτιώσεις τις γλωσσικές σου δεξιότητες, να γνωρίσεις την αμερικάνικη κουλτούρα, να κάνεις φιλίες με νέους από όλο τον κόσμο και να ταξιδέψεις στην Αμερική.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΙΤΗΣΗΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Επικοινώνησε μαζί μας για να κανονίσουμε μια συνάντηση ενημέρωσης για το πρόγραμμα au pair.

ΕΓΓΡΑΦΑ ΑΙΤΗΣΗΣ

Σου στέλνουμε με email τα έγγραφα της αίτησης και τα συμπληρώνεις στον υπολογιστή σου, πανεύκολο!

ΕΠΕΛΕΞΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Ξεκινάς την επικοινωνία με οικογένειες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ

Η πιο συναρπαστική περιόδος της ζωής σου αρχίζει!

Εντυπωσεις απο συμμετεχοντες στο προγραμμα

”Είμαι οικονομικά ανεξάρτητος από την οικογένειά μου στην Ελλάδα.”

Ο Θωμάς au pair στην Αμερική

Thomas au pair stin Ameriki