Anixi Au Pair

 

Η ΔΗΜΗΤΡΑ ΣΤΟ SEATTLE

“Hταν πολύ ευγενικοί, από τα πιο απλά καθημερινά όπως όταν μπαίνει κάποιος στο λεωφορείο χαιρετάει και όταν κατεβαίνει λέει ευχαριστώ.”

Demetra au pair stin amerikiΓιατί αποφάσισες να συμμετάσχεις στο πρόγραμμα au pair;
Συμμετείχα στο πρόγραμμα Au pair για 2 λόγους: Γιατί ήθελα να εκπληρώσω το όνειρό μου να ταξιδέψω και να μείνω στην Αμερική για μεγάλο χρονικό διάστημα και επειδή έχω σπουδάσει νηπιαγωγός ήθελα να εργαστώ με παιδιά.
Μίλησέ μας για την εμπειρία σου από το πρόγραμμα.
Η δίχρονη εμπειρία μου στο εξωτερικό με έχει κάνει πιο ώριμη, με περισσότερη αυτοπεποίθηση, νοιώθω αυτόνομη, ανεξάρτητη και σίγουρη ότι μπορώ να ανταπεξέλθω σε οποιοδήποτε περιβάλλον και εργασία. Είχα την ευκαιρία να συναναστραφώ με διαφορετικές κουλτούρες και να γνωρίσω διαφορετικές συνήθειες και τρόπο ζωής. Επίσης ταξίδεψα σε πολλές πόλεις της Αμερικής, τις πιο διάσημες τουλάχιστον! Έμενα στο Seattle και στο Chicago και επισκέφτηκα την New York, New Orleans, San Francisco, Las Vegas, Los Angeles, Grand Canyon, Portland, Colorado χωρίς να χρειαστώ οικονομική ενίσχυση από τους γονείς μου, ο μισθός μου επαρκούσε για όλα τα έξοδα μου.
Τι σου φάνηκε διαφορετικό ή περίεργο στην Αμερική;
Αυτό που μου φάνηκε περίεργο με τους αμερικάνους είναι ότι ήταν πολύ ευγενικοί, από τα πιο απλά καθημερινά όπως όταν μπαίνει κάποιος στο λεωφορείο χαιρετάει και όταν κατεβαίνει λέει ευχαριστώ. Επίσης κάθε αντικείμενο έχει διαφορετικό φόρο, οι μονάδες μέτρησης είναι διαφορετικές, μετράνε σε ίντσες ή πόδια, γαλόνια, το tipping επίσης είναι διαφορετικό από την Ελλάδα, όλοι δίνουν και θεωρείτε ως ευχαριστώ σε αυτόν που σε σέρβιρε.
Τι σπούδασες στην Αμερική;
Μπορεί κάποιος να παρακολουθήσει διάφορα μαθήματα που θα επιλέξει σε πανεπιστήμιο, εγώ επέλεξα Ιταλικά, ξυλογλυπτική και Αγγλικά για TOEFL. Συμμετείχα επίσης σε Weekend courses στην Νέα Υόρκη και στην Νέα Ορλεάνη. Τα Weekend courses είναι καταπληκτικά γιατί μπορείς να ταξιδέψεις σε άλλη πόλη και παράλληλα να σπουδάσεις.
Σχετικά με την οικογένεια και την εργασία σου με τα παιδιά.
Η οικογένεια υποδοχής στο Seattle ήταν πάρα πολύ πρόθυμη να με βοηθήσει και να με υποστηρίξει σε οτιδήποτε είχα αποφασίσει και ήταν δίκαιοι μαζί μου. Φρόντιζα 2 παιδιά σχετικά μεγάλα σε ηλικία όποτε είχα την ευκαιρία να γνωρίσω περισσότερο την πόλη. Οι υποχρεώσεις μου με τα παιδιά ήταν να τα παίρνω από το σχολείο και να τα πηγαίνω στις δραστηριότητες τους, μου άρεσε να περνάω χρόνο μαζί τους. Επίσης μου άρεσε και επεδίωκα να πηγαίνω στους αγώνες που είχαν με τις ομάδες τους.
Έκανες φίλους στην Αμερική;
Ναι έκανα! Οι πρώτες μου φίλες συμμετείχαν και οι ίδιες στο πρόγραμμα από το ίδιο γραφείο, αλλά μέσω αυτών γνώρισα και άλλα άτομα ή και γνωρίζαμε και οι τέσσερις μας καινούργια άτομα που κατάγονται από άλλες χώρες ή ήταν Αμερικανοί.
Ποιο ήταν το πρώτο σου συναίσθημα όταν έφτασες στην Αμερική;
Όταν έφτασα στην Αμερική μέσα μου υπήρχε ένα συνονθύλευμα συναισθημάτων: ενθουσιασμός, χαρά, φόβος για το άγνωστο. Μου ερχόταν να κλάψω και από φόβο και από χαρά!
Τι έκανες στον ελεύθερό σου χρόνο;
Στον ελεύθερο χρόνο μου όταν καθόμουν σπίτι θα διάβαζα ή θα έβλεπα επεισόδια αγαπημένης μου σειράς. Όταν έβγαινα έξω, είχα περισσότερες επιλογές. Όταν ήμουν μόνη μου ή θα πήγαινα στο καφέ της γειτονιάς και θα διάβαζα ή θα περπατούσα περιμετρικά της λίμνης που ήταν πολύ κοντά στο σπίτι που εμένα ή θα περπατούσα ως το κέντρο της πόλης στα μαγαζιά ή για κάποιο αξιοθέατο που δεν είχα δει. Με τις φίλες μου θα πηγαίναμε για ταινία, φαγητό και για ποτό αργότερα. Θα κάναμε επίσκεψη στους υπόλοιπους της παρέας και θα κάναμε τις παραπάνω δραστηριότητες όλοι μαζί.

Διαδικασία αίτησης

Διαδικασία αίτησης

ΚΑΝΕ ΑΙΤΗΣΗ

Συμπληρώνεις την αίτηση ηλεκτρονικά στον υπολογιστή σου.

ΕΠΙΛΕΞΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Ξεκινάς την επικοινωνία με οικογένειες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ

Η πιο συναρπαστική περιόδος της ζωής σου αρχίζει!