Anixi Au Pair

 

Η Έλσα στην Αγγλία

“Υπάρχουν πολλοί au pairs αυτή τη στιγμή στο Λονδίνο.”

Τι σου αρέσει στην Αγγλία;

Όταν περπατάω προς το μετρό περνάω ένα γήπεδο γκολφ, μερικές παλιές παμπ, ένα μικρό ποτάμι και μια πεδιάδα με γαϊδουράκια! Μισή ώρα αργότερα περπατάω στην Οξφόρδη ανάμεσα σε χιλιάδες ανθρώπους. Το καλύτερο πράγμα για το Λονδίνο είναι αυτό το μείγμα μικρών και μεγάλων, παλαιών και νέων, το γρασίδι και η άσφαλτος. Υπάρχει πάντα κάτι νέο για να κάνεις, να γνωρίσεις ανθρώπους να δοκιμάσεις νέα φαγητά, αλλά αν δεν προτιμάς την πολυκοσμία μπορείς απλά να κάνεις βόλτες στο δάσος!

 

Μίλησέ μας λίγο για την οικογένεια υποδοχής και την ζωή ως au pair.

Ζω σε ένα μικρό χωριό στα προάστια σε μια αρκετά μεγάλη βίλα. Η οικογένεια αποτελείται από την μητέρα και τα δύο παιδιά της. Ένα από τα παιδιά θα γίνει σύντομα δεκατεσσάρων, οπότε κάνει τα περισσότερα μόνος του. Απλά πρέπει να είμαι μαζί του και να βλέπω ότι τρώει σωστά. Το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς μου αφορά την επτάχρονη. Την ξυπνάω το πρωί, την πάω στο σχολείο, την βοηθάω με τις εργασίες της και παίζω μαζί της. Όταν χρειάζομαι βοήθεια έχω μεγάλη υποστήριξη από τη μαμά υποδοχής και τη γιαγιά των παιδιών, που ζει ένα τετράγωνο μακριά.

 

Τι κάνεις στον ελεύθερο σου χρόνο;

Έχω συνήθως περίπου έξι ώρες ελεύθερο χρόνο τις καθημερινές, όταν τα παιδιά είναι στο σχολείο, έτσι μπορώ να πάω για γυμναστική ή ψώνια αν θέλω. Στο κεντρικό Λονδίνο πάω συνήθως τα Σαββατοκύριακα. Εξακολουθώ να προσπαθώ να συνηθίσω την πόλη και να μάθω διάφορα μέρη, αλλά είναι τόσο μεγάλο που δεν νομίζω ότι ακόμη και ένας χρόνος αρκεί!

Ήταν πολύ εύκολο να συναντήσω και άλλους au pair. Οι περισσότεροι θέλουν να βγούν και να κάνουν πράγματα οπότε είναι εύκολο να γνωρίσουν ο ένας τον άλλον επειδή όλοι είναι περίπου στην ίδια φάση. Η οικογένεια υποδοχής μου είχε πάει διακοπές, έτσι άρπαξα την ευκαιρία να κάνω μερικές μεγαλύτερες εκδρομές στην υπόλοιπη Αγγλία. Το καλύτερο μέχρι τώρα ήταν ένα ημερήσιο ταξίδι στο Cambridge. Δεν ήταν ποτέ ένα μέρος που είχα σκεφτεί να πάω πριν έρθω, αλλά ήταν πραγματικά τέλεια να περπατήσω εκεί και να μάθω για την ιστορία της πόλης.

 

Τι συμβουλές θα έδινες σε κάποιον που θέλει να γίνει au pair;

Παρόλο που από τότε που ήρθα εδώ υπήρξαν διάφορες καταστάσεις μερικές φορές και δυσκολίες, θυμάμαι μόνο τα καλά πράγματα. Μπορεί να είναι μια δύσκολη δουλειά και να είναι δύσκολο μερικές φορές να γνωρίσεις τη θέση σου, αλλά σίγουρα αξίζει τον κόπο! Η συμβουλή μου προς όποιον πηγαίνει ως au pair είναι να είναι όσο το δυνατόν ειλικρινής με την οικογένεια υποδοχής, τόσο πριν όσο και κατά τη διάρκεια της παραμονής, και να κάνει πολλές ερωτήσεις για θέματα που την αφορούν και είναι σημαντικά. Ζεις μαζί τους για να τους βοηθήσεις, αλλά έχεις επίσης το δικαίωμα να σκεφτείς τον εαυτό σου. Αν κάτι σε ενοχλεί θα πρέπει να το πεις για να βρεθεί λύση και όχι να το κρατήσεις μέσα σου!

 

Η εμπειρία σου απο τις υπηρεσίες της Anixi;

Είμαι πολύ χαρούμενη με την Anixi! Έχεις πάντα άμεση βοήθεια εάν χρειαστείς και η προετοιμασία πριν φύγω με βοήθησε πραγματικά. Επιπλέον, με έχουν φέρει σε επικοινωνία με άλλες au pair που μένουν κοντά μου. Υπάρχουν πολλοί au pairs αυτή τη στιγμή στο Λονδίνο.

Διαδικασία αίτησης

Διαδικασία αίτησης

ΚΑΝΕ ΑΙΤΗΣΗ

Συμπληρώνεις την αίτηση ηλεκτρονικά στον υπολογιστή σου.

ΕΠΙΛΕΞΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Ξεκινάς την επικοινωνία με οικογένειες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ

Η πιο συναρπαστική περιόδος της ζωής σου αρχίζει!