Anixi Au Pair

 

Η ΚΙΚΗ ΣΤΟ SAN FRANCISCO

“Σίγουρα θα εκμεταλλευτώ το γεγονός ότι βρίσκομαι στην Αμερική και θα κάνω όσα περισσότερα courses μπορώ.”

Kicki au pair stin amerikiΓιατί αποφάσισες να πάρεις μέρος στο πρόγραμμα au pair;
Γιατί ήθελα να γνωρίσω την Αμερική μένοντας και δουλεύοντας στη χώρα και οχι απλά ως τουρίστας. Από μικρή το όνειρο μου ήταν να πάω στην Αμερική και με το πρόγραμμα μου δόθηκε η ευκαιρία να το κάνω.

 

Έχεις κάνει καινούργιους φίλους; Πες μας γι ‘αυτούς.
Έχω κάνει φίλους από διαφορετικές χώρες, οι περισσότεροι συμμετέχουν στο πρόγραμμα και τους έχω γνωρίσει στα au pair meetings και κάνουμε πολλά πράγματα μαζί. Έχει πάρα πολύ ενδιαφέρον να γνωρίζεις ανθρώπους από διαφορετικά μέρη του κόσμου. Είναι πραγματικά σαν να μαθαίνεις τον κόσμο από την αρχή γιατί ότι εσύ θεωρείς δεδομένο, για κάποιον άλλο είναι πρωτόγνωρο και το αντίστροφο.

 

Τι κάνεις στον ελεύθερο χρόνο σου;
Παίζω volley σε μια τοπική ομάδα, πηγαίνω εκδρομές και κάνω πολλά ψώνια γιατί οι τιμές είναι πραγματικά χαμηλές. Βγαίνω συχνά έξω με τους φίλους που έχω κάνει εδώ και κάθε μέρα βλέπω και κάτι καινούργιο. Το San Francisco είναι πολύ μεγάλη πόλη και δεν βαριέσαι ποτέ. Πάντα έχει κάτι νέο για να κάνεις ή να δεις.

 

Τι σπουδάζεις;
Σπουδάζω Screenwriting: The Art of Visual Storytelling διάρκειας 30 ωρών και 2 credits. Σε μερικές μέρες ολοκληρώνω το course και θα ξεκινήσω κάτι άλλο. Σίγουρα θα εκμεταλλευτώ το γεγονός ότι βρίσκομαι στην Αμερική και θα κάνω όσα περισσότερα courses μπορώ.

 

Πες μας για την εργασία σου με το παιδί.
Είναι πάρα πολύ ωραία δεν μπορώ να το αποχωριστώ. Παίζουμε, πάμε βόλτες, την ετοιμάζω για το σχολείο και γενικότερα περνάμε πολύ χρόνο μαζί.

 

Πώς είναι μια συνηθισμένη μέρα;
Ξυπνάω 06:30 για να ετοιμάσω το παιδί και μετά πάμε στο σχολείο, μέχρι τις 13:30 που θα σχολάσει έχω ελεύθερο χρόνο μετά καθόμαστε μαζί και παίζουμε διαβάζουμε βιβλία, μαγειρεύουμε, αν ο καιρός είναι καλός πάμε βόλτα στο πάρκο. Το απόγευμα που επιστρέφουν οι γονείς αναλαμβάνουν το παιδί και είμαι ελεύθερη να κάνω ότι θέλω πάω βόλτες, στο πανεπιστήμιο κ.α.

 

Μίλησε μας για την οικογένεια υποδοχής;
Η οικογένεια είναι πάρα πολύ καλή μαζί μου, η μαμά είναι Ελληνίδα ο μπαμπάς Αμερικάνος και είμαστε μαζί σε όλες τις οικογενειακές δραστηριότητες και κάνουμε γενικά πολλά πράγματα. Κυριολεκτικά τους νοιώθω σαν δική μου οικογένεια και είμαι πολύ χαρούμενη που τους γνώρισα.

 

Πώς είναι η πόλη που ζεις;
Μένω στο Berkeley που βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του San Francisco και έχει πολλούς λόφους που σημαίνει ότι αν δεν οδηγείς ή δεν πάρεις τα ΜΜΜ έχει πολύ ανηφόρα :). Είναι μια πόλη με μεγάλο ενδιαφέρον που έχει πολλά πράγματα να κάνεις και να δεις. Μιλάμε για μια πραγματικά κινηματογραφική πόλη που σχεδόν κάθε γωνία της σου θυμίζει ταινίες που έχεις δει στο σινεμά.

 

Τι είναι το πιο δύσκολο από την μέχρι τώρα εμπειρία σου στο πρόγραμμα;
Το πιο δύσκολο ήταν ο πρώτος μήνας γιατί ήμουν σε μια ξένη χώρα όπου δεν γνώριζα κανέναν και έπρεπε να προσαρμοστώ, αυτό όμως έγινε γρήγορα και τώρα περνάω καταπληκτικά Το κοριτσάκι είχε συνηθίσει με την προηγούμενη au pair και για να την προσεγγίσω χρειάστηκε χρόνος, τώρα όμως είμαστε πραγματικά δεμένες σαν αδερφές.

 

Το πιο ενδιαφέρον από την μέχρι τώρα εμπειρία σου;
Οι εκδρομές, οι φίλοι που γνωρίζω τα διαφορετικά πράγματα που κάνω, το κοριτσάκι που προσέχω το οποίο αναμιγνύει τα Αγγλικά με τα Ελληνικά φτιάχνοντας μια δική της γλώσσα που έχει πλάκα. Γενικά η πόλη που μένω έχει μεγάλο ενδιαφέρον και είναι αδύνατο να βαρεθείς, το μόνο που χρειάζεσαι είναι όρεξη και ένα ζευγάρι sneakers.

 

Συμβουλές προς κάποιον που σκέφτεται να πάρει μέρος στο πρόγραμμα;
Η αρχή όπως και κάθε αρχή είναι δύσκολη οπότε θέλει υπομονή. Μετά τα πράγματα θα στρώσουν και θα έχεις πραγματικά τον χρόνο να περάσεις πολύ καλά, εκμεταλλεύσουτον καιρό σου στην Αμερική για να γνωρίσεις την χώρα και προσπάθησε να δεις όσα περισσότερα μπορείς.

Διαδικασία αίτησης

Διαδικασία αίτησης

ΚΑΝΕ ΑΙΤΗΣΗ

Συμπληρώνεις την αίτηση ηλεκτρονικά στον υπολογιστή σου.

ΕΠΙΛΕΞΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Ξεκινάς την επικοινωνία με οικογένειες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ

Η πιο συναρπαστική περιόδος της ζωής σου αρχίζει!