Anixi Au Pair

 

Ο ΘΩΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ

“Είναι εκπληκτικό το συναίσθημα όταν κάθεσαι σε ένα τραπέζι και συνομιλείς με ανθρώπους που προέρχονται από διάφορες χώρες.”


Thomas au pair stin AmerikiΈχεις κάνει νέους φίλους στην Αμερική;

Ένα από τα πολλά θετικά της εμπειρίας μου στην Αμερική μέχρι στιγμής, είναι το γεγονός ότι έχω γνωρίσει άτομα από όλο τον κόσμο. Είναι εκπληκτικό το συναίσθημα όταν κάθεσαι σε ένα τραπέζι και συνομιλείς με ανθρώπους που προέρχονται από διάφορες χώρες και εντελώς διαφορετικούς πολιτισμούς. Ενδεικτικά, έχω κανει παρέες με φίλους από τη Γαλλία, την Ισπανία, την Ιαπωνία, τη Βραζιλία, το Μεξικό, τη Νότιο Αφρική, τη Μολδαβία και πολλές άλλες χώρες παγκοσμίως.

 

Έχεις την υποστήριξη που περίμενες κατά την διάρκεια του προγράμματος από την Anixi Au Pair;

Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος από τη βοήθεια που μου έχει προσφέρει η Anixi Au Pair τόσο πριν από την αναχώρησή μου, όσο και κατά τη διάρκεια της παραμονής μου στην Αμερική. Οι συντελεστές της Anixi Au Pair με βοήθησαν πάρα πολύ με τη συμπλήρωση των δικαιολογητικών μου και τη διαδικασία απόκτησης της βίζας. Επίσης, είχαμε πάντοτε ανοιχτή επικοινωνία 24 ώρες το 24ωρο και μου έλυναν όλες μου τις απορίες σχετικά με το πρόγραμμα είτε μέσω τηλεφώνου είτε μέσω Skype και Facebook. Η στήριξή τους στην προετοιμασία πριν την αναχώρηση υπήρξε αν μη τι άλλο πολύ ουσιαστική. Παράλληλα, από την ημέρα που έφυγα, τα παιδιά της Anixi Au Pair ενδιαφέρονται τακτικότατα για την πορεία της ζωής μου στην Αμερική με διαρκή επικοινωνία και φυσικά είναι πάντα πρόθυμοι να με στηρίξουν και να με βοηθήσουν σε οτιδήποτε προκύπτει.

 

Πώς είναι μια συνηθισμένη μέρα;

Κάθε οικογένεια έχει το δικό της πρόγραμμα, κανόνες και απαιτήσεις, ανάλογα με τα μέλη και τις υποχρεώσεις της. Η δική μου μέρα ξεκινάει στις 6:30 το πρωί όπου σηκώνομαι για να ετοιμάσω πρωινό και μεσημεριανό για τα 2 παιδιά που φροντίζω. Στη συνέχεια, τους πηγαίνω στο σχολείο και στις 8:30 περίπου είμαι ελεύθερος. Έπειτα, συνήθως παρακολουθώ μαθήματα στο κολλέγιο μέχρι το μέσημερι ή πηγαίνω γυμναστήριο ή βόλτες σε πάρκα, μουσεία και διάφορα άλλα μέρη. Αργότερα, επιστρέφω σπίτι και ορισμένες φορές μαγειρεύω για το δείπνο. Κατά τις 4:00 περίπου πηγαίνω παίρνω τα παιδιά από τα σχολεία τους και μετά εξαρτάται τη μέρα κάνουμε διάφορες δραστηριότητες όπως παραδείγματος χάριν πηγαίνουμε στο πάρκο παίζουμε ή στη βιβλιοθήκη να διαβάσουν τα μαθήματά τους για την επόμενη μέρα. Έπειτα. Γυρνάμε σπίτι, τρώμε, παίζουμε λίγο και κατά τις 8:00 τα παιδιά πηγαίνουν για ύπνο. Εγώ μετά είμαι ελεύθερος να κάνω κάτι για μένα όπως για παράδειγμα να βγω έξω με τους φίλους μου, να πάω σινεμά, θέατρο, γυμναστήριο, μπαρ και τα λοιπά. Κάπως έτσι κυλάει η καθημερινότητά μας. Φυσικά, τα σαββατοκύριακα το πρόγραμμα ποικίλλει.

 

Είναι αρκετός ο μισθός σου;

Ο μισθός θα έλεγα οτι εξαρτάται από την Πολιτεία και τις δραστηριότητες του καθενός. Για παράδειγμα, η Καλιφόρνια είναι μία αρκετά ακριβή Πολιτεία. Άλλες Πολιτείες που έχω επισκεφτεί είναι αρκετά πιο φθηνά. Σε γενικές γραμμές όμως, ο μισθός μου είναι ικανοποιητικός ώστε να καλύπτω αρκετά προσωπικά έξοδα, να ψωνίζω και να ταξιδεύω. Τουλάχιστον, είμαι οικονομικά ανεξάρτητος από την οικογένειά μου στην Ελλάδα.

 

Τι courses έχεις επιλέξει να παρακολουθήσεις στο κολλέγιο;

Στο Σαν Φρανσίσκο που βρίσκομαι έχει πάρα πολλές επιλογές και πολλά πανεπιστημιακά ιδρύματα, όπου ο καθένας μπορεί να επιλέξει ό,τι μαθήματα τον ενδιαφέρουν. Υπάρχουν φυσικά μεγάλα πανεπιστήμια που μπορείς να παρακολουθήσεις μαθήματα πολύ υψηλού επιπέδου π.χ. Στανφορντ αλλά υπάρχουν και κρατικά κολλέγια όπου παρέχουν δωρεάν μαθήματα για φοιτητές και άτομα όπως οι Au Pairs. Προσωπικά, μέχρι στιγμής παρακολούθησα 2 μαθήματα σε κρατικό κολλέγιο που είχαν να κάνουν με Business Αdministration και Job Preparation. Παρόλο που τα μαθήματα είναι δωρεάν, το επίπεδο είναι πάρα πολύ καλό και οι καθηγητές ενδιαφέρονται πολύ καθώς αναθέτουν εργασίες και απαντούν σε όλες τις ερωτήσεις των μαθητών με μεγάλη προθυμία. Ειλικρινά, πιστεύω ότι κέρδισα αρκετά μέσα από αυτή τη διαδικασία, έστω και βραχυπρόθεσμη.

Διαδικασία αίτησης

Διαδικασία αίτησης

ΚΑΝΕ ΑΙΤΗΣΗ

Συμπληρώνεις την αίτηση ηλεκτρονικά στον υπολογιστή σου.

ΕΠΙΛΕΞΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Ξεκινάς την επικοινωνία με οικογένειες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ

Η πιο συναρπαστική περιόδος της ζωής σου αρχίζει!